Snowrunner krijgt een releasedatum

SnowRunner, het vervolg op de off-road-simulatie MudRunner van Saber Interactive, verschijnt op 28 april voor PlayStation 4, Xbox One en pc, dat laatste via de Epic Games Store. We zien alvast wat omstandigheden in de nieuwe trailer.

SnowRunner heeft een nieuwe graphische engine en verbeterde physics-simulatie. Je neemt plaats achter het stuur van krachtige voertuigen, om daarmee de ruige open omgevingen te bedwingen. Bestuur 40 voertuigen van merken als Western Star, Ford, Chevrolet en Freightliner om er je spoor mee door de open wildernis te trekken.

Naast modder en stromend water, moet je nu ook sneeuwheuvels, ijs en bevroren meren trotseren, terwijl je contracten aanneemt die je op gevaarlijke missies sturen. Vergroot en verbeter je verzameling voertuigen met talloze upgrades en accessoires die je helpen de omgeving te overwinnen – intake-snorkels, kettingbanden, bumpers, hoge ophangingen, schijnwerpers en vele andere upgrades kunnen van essentieel belang blijken.

SnowRunner is geschikt voor solospelers maar er kan ook samengespeeld worden in de volledig synchrone coöpstand voor vier spelers. Op pc krijgt de game volledig mod-ondersteuning, zodat de community zelf content kan maken. Op een later moment zullen de mods ook naar de consoles komen.

SnowRunner verschijnt op 28 april voor PlayStation 4, Xbox One en pc, dat laatste via de Epic Games Store.