Angela de Jong: "Ik hoop maar dat de seks het waard was voor André en Bridget"

Angela de Jong, u weet wel die columniste van het AD die van alles en van talkshows verstand heeft, vindt ook iets van de break up van André Hazes en Bridget Maasland. Deze belangrijke mening willen we u natuurlijk niet onthouden.

De Jong toonde in haar column van vandaag allereerst haar empathische kant. "Hoe sneu ik het ook vind voor André en Bridget – en dan vooral voor de twee kleine kinderen die erbij betrokken zijn", daarin heeft ze natuurlijk gelijk. Het verwijt van de voormalig tortelduifjes dat de media de schuldigen aan de breuk zijn vindt ze echter absurd.

"Toch moest ik besmuikt grinniken toen ik las wat de reden is voor de breuk in hun prille relatie. ‘De media hebben het gedaan.’ Ja ja, in showbizzland is dat zo ongeveer het equivalent van ‘de brug stond open’ en ‘mijn hond heeft mijn huiswerk opgegeten’. Kortom, het meest gemakkelijke smoesje dat er is en dat dus ook niemand serieus neemt", aldus de columniste in het Algemeen Dagblad.

De Jong geeft drie redenen waarom ze het belachelijk vindt. "Komt natuurlijk ook nog eens bij dat het niet echt geloofwaardig is als je de mediadruk de schuld geeft als je: één, zelf bij een entertainmentrubriek werkt die louter drijft op nieuwtjes over de sterren, dus ook hun liefdesleven."

Ten tweede vindt ze dat het stel de relatie zelf uitventte via social media. "Als je elke scheet van je prille relatie op Instagram zet. Ik zit niet op sociale media, maar desondanks kreeg zelfs ik mee dat ze afgelopen drie maanden zo’n vijf keer op vakantie zijn geweest, Bridget bij elk optreden van André vooraan stond en ze geen gelegenheid voorbij lieten gaan om een foto te posten van hoe verliefd ze wel niet waren. Het zal wel heel mutserig en ouderwets van mij zijn, maar wees daar toch een beetje voorzichtig mee, denk ik altijd als ik dat zie. Je bent geen puber meer."

Op de derde plaats noemt De Jong als reden dat het snelle einde van de relatie redelijk voorspelbaar was. "Als je denkt een loopje te kunnen nemen met het nuchtere boerenverstand van de meeste Nederlanders. Zeg maar eerlijk: zijn er bij u thuis ook gekscherend weddenschappen afgesloten op de houdbaarheidsdatum van deze relatie? Bij ons wel. Want dat de romance zoveel stof deed opwaaien vanaf het allereerste moment was natuurlijk niet omdat we Bridget en André hun geluk misgunnen, of de seks, of de aandacht. Het kwam omdat mensen op hun klompen aanvoelden dat deze bevlieging geen lang leven beschoren was en het pijnlijk vonden om te zien hoe er ondertussen wel een gezin kapot ging."

"Ik hoop maar dat de seks het allemaal waard was", zo besloot de AD-journaliste in haar beschouwing van dit belangwekkende nieuws.