Darmparasiet hield Dumoulin van fiets

Tom Dumoulin weet de oorzaak van de ziekte die onlangs zijn debuut voor Jumbo-Visma moest uitstellen. De 29-jarige Limburger had last van parasieten in zijn darmen, maar voelt zich inmiddels weer een stuk beter.

"Zoals jullie weten, voelde ik me de laatste tijd niet zo goed. Vorige week zijn er parasieten in mijn darmen gevonden, waarna ik medicatie heb gekregen", laat Dumoulin weten op social media weten.

"Ik voel me nu veel beter en heb vandaag en afgelopen weekend goed getraind. Ik kijk ernaar uit om mijn start van het seizoen en mijn volgende doelen snel te plannen. Ik hou jullie op de hoogte!"

Dumoulin zou begin deze maand zijn debuut maken in de Ronde van Valencia, maar een dag voor de start werd hij ziek. Niet veel later werd ook bekend dat hij niet zou starten in de Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo, die in maart verreden worden.

Normaal gesproken is de Ronde van Baskenland nu zijn eerste wedstrijd. De Baskische rittenkoers is van 6 april tot 11 april. Mogelijk worden er nog wedstrijden aan zijn raceprogramma toevoegt, waardoor hij zijn debuut voor Jumbo-Visma mogelijk eerder kan maken.