Ackermann opnieuw de snelste in Almeria, Van Poppel sprint naar vierde plaats

Pascal Ackermann heeft zijn eerste seizoenszege te pakken. De snelle Duitser van Bora-hansgrohe was net zoals vorig jaar de beste in Clasica de Almeria. Hij won voor Alexander Kristoff en Elia Viviani. Danny van Poppel viel net buiten het podium met een vierde plaats.

De 35ste editie van de Clasica de Almeria kende een traditioneel verloop. Vanuit de start vormde zich een kopgroep van vijf renners, waarna de achtervolging in het peloton op gang kwam door de ploeg van uittredend kampioen Ackermann.

Op vijftig kilometer van de streep waren de vroege vluchters alweer ingelopen en konden de sprintersploegen zich opmaken voor de massasprint. Voordat er gesprint kon worden was er nog een zware valpartij, maar de topsprinters wisten die valpartij te ontlopen.

In de slotfase lag het tempo hoog, waardoor er geen enkele aanval kwam en kon er gesprint worden in de straten van Roquetas de Mar. Ackermann ging de sprint van ver aan. De Duitser van Bora-hansgrohe zag Kristoff nog wel naderen, maar hield uiteindelijk voldoende over om net zoals vorig jaar de eerste winst van het jaar te pakken. Viviani werd op gepaste afstand derde, voor de Nederlander Van Poppel.