Alvarado en Iserbyt winnen Vestingcross Hulst

Ceylin del Carmen Alvarado heeft zondag de Vestingcross in Hulst gewonnen. De wereldkampioene veldrijden versloeg in een onderling duel Annemarie Worst. De wedstrijd bij de mannen werd gewonnen door de Belg Eli Iserbyt. Ondanks de harde wind kon het evenement dus gewoon doorgang vinden, wel werd het programma met een kwartier uitgesteld vanwege een omgevallen boom.

Net als vaker dit seizoen werd het weer een strijd tussen Alvarado en Worst. In tegenstelling tot zaterdag kon Denise Betsema, die opnieuw had moeten starten vanaf de vierde rij, niet aansluiten bij het duo. In de slotronde maakte Worst op het laatste heuveltje een fout en moest daardoor de zege aan haar medevluchtster later. Achter Worst eindigde Betsema als derde.

Bij de mannen was het minder spannend. Iserbyt ging vroeg in de wedstrijd alleen in de aanval. Zijn concurrenten waren niet in staat om hem te volgen. De West-Vlaming bouwde vervolgens zijn voorsprong uit naar een halve minuut. De Brit Tom Pidcock finishte als tweede, voor Toon Aerts op plaats drie.

Uitslag vrouwen
1. Ceylin del Carmen Alvarado (NED)
2. Annemarie Worst (NED)
3. Denise Betsema (NED)
4. Anna Kay (GBR)
5. Marion Norbert Riberolle (FRA)
6. Shirin Van Anrooij (NED)
7. Ellen Van Loy (BEL)
8. Inge Van Der Heijden (NED)
9. Alicia Franck (BEL)
10. Manon Bakker (NED)

Uitslag mannen
1. Eli Iserbyt (BEL)
2. Thomas Pidcock (GBR)
3. Toon Aerts (BEL)
4. Lars van der Haar (NED)
5. Laurens Sweeck (BEL)
6. Jens Adams (BEL)
7. Daan Soete (BEL)
8. Tom Meeusen (BEL)
9. Corné Van Kessel (NED)
10. David van der Poel (NED)