Bokser Plant sloopt Feigenbutz, knockout met seconden op de klok

Bokser Caleb Plant (19-0, 11 KO's) heeft met groot vertoon van macht zijn IBF-wereldtitel in het supermiddengewicht (-76,2kg) verdedigd. In zijn eigen Nashville was Sweethands veel te sterk voor de Duitser Vincent Feigenbutz (31-2, 28 KO's).

Plant pakte de wereldtitel vorig jaar in januari en verdedigde deze nu voor de tweede keer. Feigenbutz won in 2015 de interimwereldtitel van de WBA in het supermiddengewicht, maar raakte die een jaar later in een rematch tegen Giovanni De Carolis kwijt, nadat hij loeihard knockout geslagen werd.

De nog altijd maar 24-jarige Feigenbutz won in augustus de titel bij de vooral op Duitsland gerichte GBU en mocht nu om een echte wereldtitel vechten. Hoe dat ging valt echter simpel te beschrijven: Plant was véél beter, domineerde elke ronde en kreeg slechts zo nu en dan een - weliswaar goede - tik te verwerken.

De scheidsrechter keek het lange tijd aan en in de tiende ronde besloot Malik Waleed er op het best mogelijke moment een einde aan te maken, waardoor Plant zich op kan gaan maken voor grotere tegenstanders.

Plant - Feigenbutz

Eerder op de avond vochten Bryant Perrella (17-2) en Abel Ramos (25-3) tegen elkaar in het weltergewicht (-66,7kg). Dat leek een prima zege te worden voor Perrella, maar in de laatste ronde haalde Ramos verschroeiend uit. Zijn tegenstander kwam nog wel weer overeind, maar ging daarna nog eens neer en stond weer op.

Met nog zo'n drie seconden te gaan had Perrella het einde nog wel kunnen halen zonder een klap tegen te krijgen, maar de uiterst ervaren scheidsrechter Jack Reiss gaf hem een simpele opdracht - 'loop daarheen en kom dan naar mij toe' - om zijn toestand te testen. Perrella gehoorzaamde niet en zag er vrij wankel uit, waarna Reiss het afblies. Ramos won en het team van Perrella was woest.

Perrella - Ramos