Man slaat vrouw gebroken kaak, politie zoekt getuigen

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de mishandeling van een 38-jarige vrouw. De vrouw fietste in de nacht van vrijdag op zaterdag over de Grote Houtweg in Beverwijk toen zij  door een onbekende man van achteren werd aangevallen. Dit was rond 04:50 uur op de Grote Houtweg, nabij de Numanstraat en het Hilbersplein.

Twee Beverwijkers zagen dat de vrouw op de grond lag en werd geslagen door een man. Zij gingen hier direct op af om de vrouw te helpen, waarop de dader wegrende in de richting van het Hilbersplein en de Alkmaarseweg. Een van de behulpzame Beverwijkers is nog achter de dader aan gegaan, maar hij bleek verdwenen te zijn om de hoek van het Hilbersplein.

De Beverwijkers van 18 en 20 jaar ontfermden zich over de vrouw en schakelden de politie in. De vrouw bleek verwondingen te hebben aan haar hoofd en zij werd met de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Zij bleek onder andere een gebroken kaak te hebben.

De dader is een blanke man tussen de 20 en 35 jaar oud, hij had kort blond haar, een fors/stevig postuur en was tussen de 1.75 en 1.85 meter lang. Hij droeg een gestreepte trui of t-shirt, maar geen jas en hij had een blauwe spijkerbroek aan. 

De recherche heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die getuige zijn geweest van dit incident en nog niet met de politie hebben gesproken. Ook wil de recherche graag in contact komen met mensen die deze verdachte mogelijk vóór of na het incident hebben gezien in de omgeving van de Grote Houtweg, Hilbersplein of de Alkmaarseweg. Zij worden verzocht om contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.