Quintana pakt eindwinst in Tour de la Provence, slotrit voor Doull

Nairo Quintana heeft de eindwinst in de de Tour de la Provence te pakken. De Colombiaanse klimmer van Arkéa-Samsic kwam in de slotrit niet in problemen. De slotetappe werd gewonnen door Owain Doull, die zijn medevluchters te snel af was in een sprint.

Daags na het indrukwekkende optreden van Quintana op de Mont Ventoux stond vandaag een heuvelrit in de Tour de la Provence op het programma. Na een snelle start met daarin verschillende aanvallen waren het uiteindelijk vier renners die de ruimte kreeg van het peloton. Romain Combaud, Owain Doull, Ian Garrison en Matthias Brändle waren de namen in de kopgroep.

Aan de voet van de laatste beklimming, met nog kilometer te gaan was het verschil tussen de kopgroep en het peloton nog twee minuten. Op de laatste beklimming, een klim van 2,6 kilometer probeerde Astana nog de aanval te openen op leider Quintana, maar de Colombiaanse hield uiteindelijk makkelijk stand. Het zorgde er wel voor dat het verschil tussen het peloton en kopgroep onder de minuut zakte met nog twaalf kilometer te gaan.

De koplopers bleven goed samenwerken en hadden goed ingedeeld, want het viertal behield net voldoende voorsprong om te sprinten voor de dagzege. Daarin was Doull duidelijk de snelste voor Brändle en Garrison.

Voor het eindklassement maakte dat niks uit want Quintana won met meer dan één minuut voorsprong op Vlasov. Wilco Kelderman die in de bergritten zich goed van voren liet zien eindigde op een verdienstelijke vijfde plaats, maar wel op twee minuten van Quintana.