Zinderende strijd om goud op WK biatlon op achtervolging

De achtervolging bij de mannen heeft op het wereldkampioenschap biatlon in Antholz een zinderende ontknoping gekregen. Geen van de topfavorieten was dominant en pas in de allerlaatste meters werd het goud beslist.

Sprintkampioen Alexander Loginov en Quentin Fillon Maillet kwamen samen bij de eerste schietbeurt aan en voor de Fransman ging het daar helemaal fout: hij trof slechts één van de vijf schijven. Loginov vertrok met vijf treffers, de Fransen Martin Fourcade en Emilien Jacquelin kwamen er twaalf en ruim twintig seconden achteraan, voor Johannes Thingnes Bø.

Loginov schoot ook de tweede serie van vijf schijven omver, net als Fourcade en Jacquelin, die op tien en vijftien seconden de volgende ronde in doken. Bø ging weer de mist in en kon zijn eerder ingehaalde achterstand opnieuw in gaan halen, terwijl zijn broer Tarjei dik tien seconden achter hem op de vijfde plek lag.

Fourcade dichtte het gat naar Loginov, maar met een heerlijk staaltje snelvuur ging de Rus er weer vandoor, terwijl Fourcade een misser noteerde. Jacquelin bleef opnieuw foutloos en pakte op twaalf seconden de voorlopige tweede plek, ruim tien seconden voor grootheden Fourcade en Bø.

Bij de laatste schietbeurt ging het dan tóch fout voor Loginov: hij miste er één en moest de strafronde in, maar Jacquelin én de bij hem aangesloten Bø troffen alles. Dat duo dook zo gezamenlijk de slotronde in, Loginov volgde op acht seconden.

Bø was uiteraarde de topfavoriet, maar in een heerlijke laatste halve kilometer gaf Jacquelin hem zowaar het nakijken en dus pakte de Fransman de wereldtitel, voor Bø en de moegestreden Loginov.