Uitslag Vitesse - sc Heerenveen

Vitesse heeft zondag in het duel tegen sc Heerenveen aan het langste eind getrokken. De Arnhemmers wonnen met 4-2.

De thuisclub ging voortvarend van start en stond dankzij doelpunten van Linssen en Matavz na ruim een kwartier spelen al op een 2-0 voorsprong. Heerenveen toonde echter veerkracht. Kongolo maakte via het hoofd de aansluitingstreffer. Tien minuten voor de rust kwamen de bezoekers zelfs op gelijke hoogte. Ejuke profiteerde van slecht verdedigend spel van Vitesse en scoorde de 2-2. Tussen beide doelpunten van de bezoekers had Tannane een goede kans gekregen op de 3-1 maar doelman Bednarek stond in de weg.

Na rust viel het derde doelpunt voor Vitesse wel. Op aangeven van Tannane scoorde Linssen via de zijkant. Tien minuten later viel de wedstrijd definitief in het slot. Woudenberg haalde Vitesse-aanvaller Dicko neer in het strafschopgebied en op advies van de VAR volgde een strafschop. Tannane schoot vanaf elf meter binnen: 4-2.