UFC: avond vol met foute knietjes

De Pool Jan Blachowicz en de Amerikaan Corey Anderson vochten zaterdagnacht om de kans op een titelgevecht tegen lichtzwaargewichtskampioen Jon Jones. Tijdens MMA-gala UFC Rio Rancho was het al snel bekeken, nadat Blachowicz de Amerikaan met een uppercut bewusteloos sloeg.

Binnen een paar minuten na het begin van het gevecht in het Santa Ana Star Center in Rio Rancho, New Mexico, lag de sterke Anderson al op het canvas. Een zware hammerfist was het enige dat Blachowicz nog mocht uitdelen, voordat de scheidsrechter het gevecht beëindigde.

De stugge Pool wist zich in de eerste minuten goed staande te houden tegen de atletische en druk zettende Anderson. Anderson had zijn dekking echter niet op orde en op het moment dat hij een aanval inzette, counterde Blachowicz met de verwoestende uppercut. Na net drie minuten in de eerste ronde had Blachowicz wraak genomen op zijn eerdere verlies op punten tegen Anderson.

Met deze overtuigende overwinning hoopt de Pool een gevecht tegen de al jaren ongenaakbare kampioen Jon Jones, die zelf op de eerste rij de zware knock-out kon zien.

"De hele wereld had het fout, ik heb bewezen één van de beste in de wereld te zijn", aldus een blije Blachowicz na zijn gevecht. "Ik bedank Corey voor deze rematch, maar laten we het vooral over mijn volgende tegenstander hebben, Jon Jones!"

Illegale knieën
Twee gevechten in het main event werden afgesloten na diskwalificatie van een vechter, beide door het uitdelen van een harde kniestoot op het moment dat de tegenstander zich slecht kan verdedigen. Zowel Michel Pereira als Kaula Vargas konden beide aan een overwinning ruiken, ware het niet dat ze hun tegenstander met een knie raakte, terwijl deze op de grond zat. Bronk Weaver ging zwaar KO, maar Diego Sanchez vond dit wel een lekkere manier om de overwinning te claimen, na drie ronden volledig gedomineerd te zijn door Pereira.


Brok Weaver gaat zwaar KO na een illegale knie van Kazula Vargas (Bron: 3rr0r) 

Sanchez vroeg nog even aan de scheids of dit tot een diskwalificatie zou leiden, waarop de scheids niet direct antwoordde. Sanchez had het resultaat van Vargas vs Weaver gezien en besloot dat hij te geblesseerd was om nog verder te vechten. 

Eerder op de avond wist Lando Vannata zich weer in the picture te vechten met een mooie puntenoverwinning op Yancy Medeiros. Montana De La Rosa won het damesgevecht van Mara Romero Borella na drie makkelijke rondjes.

Wil je meepraten over de UFC of MMA in het algemeen? Volg dan hier de FOK! MMA-Topicreeks!

Volledige uitslag UFC Fight Night 167:
Jan Błachowicz verslaat Corey Anderson na knockout (stoten, ronde 3)
Diego Sanchez verslaat Michel Pereira na DQ (illegale knie, ronde 3)
Montana De La Rosa verslaat Mara Romero Borella na jurybesluit (30-27×3)
Brok Weaver verslaat Kazula Vargas na DQ (illegale knie, ronde 1)
Ray Borg verslaat Rogerio Bontorin na jurybesluit (30-27 x2, 30-25)
Lando Vannata verslaat Yancy Medeiros na jurybesluit (30-27×3)
Daniel Rodriguez verslaat Tim Means na opgave (verwurging, ronde 2)
John Dodson verslaat Nathaniel Wood na TKO (stoten, ronde 3)
Scott Holtzman verslaat Jim Miller na jurybesluit (30-27, 29-28 x2)
Devin Clark verslaat Dequan Townsend na jurybesluit (30-27, 30-26 x2)
Merab Dvalishvili verslaat Casey Kenney na jurybesluit (30-27, 30-25, 29-28)
Macy Chiasson verslaat Shanna Young na jurybesluit (30-26×3)
Raulian Paiva verslaat Mark De La Rosa na knockout (stoten, ronde 2)