De Vries ramt Frijns in chaotische ePrix Mexico-Stad

De vierde race van het seizoen in de Formule E heeft weer de nodige chaos opgeleverd. In Mexico-Stad hadden beide Nederlanders een goede podiumkans, maar die werd tenietgedaan, terwijl de hele race gekenmerkt werd door aanvaringen en andere onhandige acties.

Polesitter André Lotterer werd bij de start aangevallen door Mitch Evans en moest pas op de plaats maken, waardoor Nyck de Vries achter Evans op plek twee aan kon schuiven, voor Sebastien Buemi en Lotterer. Sam Bird volgde, voor Nico Müller en Robin Frijns, die een plekje was verloren bij de start.

Na amper een ronde rijden kwam De Vries al in de problemen: hij leek het tempo volledig kwijt te zijn en zakte in no-time terug tot achter Bird. Müller opende de aanval op De Vries, maar schoof daarbij hard rechtdoor de barrière in, waarna Frijns ook voorbij kon aan De Vries.

Na het nodige oponthoud konden we door met Evans op kop, voor Buemi en Lotterer, die met zijn wat beschadigde Porsche gepasseerd werd door zowel Frijns als De Vries. Door de naam van de Duitser kon na een dik kwartier een streep, want bij een kleine aanvaring liep hij dusdanig veel schade op dat de vlammen uit zijn wielkast sloegen.

Bird was ondertussen lekker bezig en schoof langs Buemi op naar de tweede plek, maar de ogen werden daarna op de Nederlanders gericht: Antonio Felix da Costa viel De Vries aan, die vervolgens véél te laat remde en Frijns torpedeerde. De race was voor De Vries voorbij, Frijns viel terug naar de tiende plek.

Achter Evans, Bird en Buemi 'streden' Techeetah-teamgenoten Da Costa en Jean-Eric Vergne om de vierde plek, met wat hulp van de boordradio. De Portugees opende na een mislukte poging van Vergne zelf de aanval op Buemi en pakte de derde plek over, waarna hij ook de jacht op Bird opende. Die druk werd de Brit teveel: Frijn's teamgenoot verremde zich, kwam tegen de barrières aan en viel ver terug.

Voor Evans was er helemaal niks aan de hand, maar voor Stoffel Vandoorne wel. De Belg lag inmiddels op een keurige vijfde plek, maar onder druk van Alexander Sims ging hij in de laatste ronde de muur in. Evans reed naar een uiterst indrukwekkende overwinning voor Jaguar, Da Costa eindigde als tweede en Buemi hield de derde podiumplek vast.