International Van der Most rest van het seizoen uitgeschakeld met zware knieblessure

Liza van der Most komt voorlopig niet in actie voor Ajax. De verdedigster heeft vrijdagavond in de gewonnen thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag een knieblessure opgelopen. Verder onderzoek moet uitwijzen hoe lang Van der Most precies uit de roulatie zal zijn, maar dit seizoen zal ze niet meer in actie komen.

Van der Most is de speelster met de meeste duels voor de Ajax achter haar naam. Daarnaast kwam de 26-jarige verdedigster vijftien keer voor Oranje uit. Ze behoorde tot de selectie die vorig jaar als tweede eindigde op het WK in Frankrijk.

Niet alleen mist de rechtsback hierdoor de titelstrijd met Ajax, ook zal ze enkele interlands van Oranje aan haar neus voorbij zien gaan. Zo mogen de Nederlandse vrouwen komende maand meedoen aan het prestigieuze Tournoi de France, een oefentoernooi waarin Oranje tegen Brazilie, Canada en Frankrijk zal spelen.

Ook mist Van der Most sowieso de EK-kwalificatieduels van Oranje tegen Kosovo en Estland, die in april op het programma staan. In die duels wordt het puzzelen voor bondscoach Sarina Wiegman. Van der Most was namelijk altijd de tweede optie achter Desiree van Lunteren, maar laatstgenoemde kondigde eind vorig jaar aan per direct te stoppen bij Oranje. Door de blessure van Van der Most moet Wiegman daarom op zoek naar nóg een nieuwe rechtsback.