Searle verslaat Van Gerwen en boekt eerste toernooizege bij PDC

Ryan Searle heeft het derde Players Championship van het seizoen gewonnen. Voor de Engelsman was dat zijn eerste titel bij de PDC. In de finale wist hij een fraaie dag af te ronden door Michael van Gerwen te verslaan.

Searle kende een zeer goede dag en versloeg onder andere Gerwyn Price, Michael Smith en Glen Durrant. In de halve finale speelde hij zijn beste partij met 101,3 om Jeffrey de Zwaan te verslaan. In de finale kwam Searle snel voor, tot Van Gerwen zich terugknokte. Het werd 6-6, maar Mighty Mike vergat zijn eigen leg in zes beurten uit te gooien. Daarop maakte Searle het af met een dertiendarter.

Het was voor de Nederlanders een overwegend goede zaterdag. Van Gerwen liet weer goede dingen zien met zijn nieuwe materiaal en De Zwaan haalde de halve finale. Dat deed hij door in de kwartfinale te winnen van Danny Noppert en bij de laatste zestien van Vincent van der Voort. Ook Dirk van Duijvenbode haalde de laatste zestien en noteede na zijn halve finale van vorige week weer een goed resultaat. Noppert gooide vandaag ook nog eens een negendarter, net zoals Mensur Suljovic. 

Players Championship 3 - vanaf achtste finales
Michael van Gerwen 6-2 Dirk van Duijvenbode
Chris Dobey 6-2 Stephen Bunting
Peter Wright 6-5 Adrian Lewis
Joe Cullen 6-1 Ted Evetts
Jeffrey de Zwaan 6-4 Vincent van der Voort
Danny Noppert 6-4 Joe Murnan
Ryan Searle 6-4 Michael Smith
Glen Durrant 6-5 Krzysztof Ratajski

Kwartfinales
Michael van Gerwen 6-5 Chris Dobey
Peter Wright 6-3 Joe Cullen
Jeffrey de Zwaan 6-3 Danny Noppert
Ryan Searle 6-5 Glen Durrant

Halve finales
Michael van Gerwen 7-3 Peter Wright
Ryan Searle 7-5 Jeffrey de Zwaan

Finale
Ryan Searle 8-6 Michael van Gerwen