FOK! wat een weer: Nog steeds code geel van kracht

Vandaag is het overwegend bewolkt en zijn er perioden met regen. Vanmiddag en vanavond kan het soms flink doorregenen. In de zuidoostelijke helft zijn er vooral vanmiddag echter ook droge perioden. Later in de avond klaart het van het westen uit op. Het is erg zacht met maximumtemperaturen tussen 12°C in het noordwesten tot mogelijk 16°C in het zuidoosten. Er staat een (vrij) krachtige zuidwestelijke wind, aan de kust is de wind hard tot stormachtig, met aan de noordwestkust eerst tijdelijk een stormkracht, 9 Bft. Er komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, in de ochtend in het noordwestelijk kustgebied tot rond 100 km/uur. Later vanmiddag en vanavond neemt de wind af, eerst in het noordwesten, het laatst in het zuidoosten.

Komende nacht klaart het van het westen uit steeds meer op en blijft het op de meeste plaatsen droog. De minimumtemperaturen liggen tussen 6°C in het noordwesten en 8°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind hard tot stormachtig 7-8 Bft en kunnen windstoten voorkomen rond 75 km/u.

Maandag overdag is er eerst veel ruimte voor de zon. In de loop van de ochtend ontstaan enkele stapelwolken. In de middag trekken er enkele buien van west naar oost, mogelijk met onweer, hagel en kans op windstoten tot ca. 75 km/u. De middagtemperaturen liggen tussen 7°C in het noordwesten en 10°C in het zuidoosten. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig, in de kustgebieden vrij krachtig tot krachtig, 5-6 Bft. Aan zee en boven het IJsselmeer is de wind hard tot stormachtig 7-8 Bft. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

De Grevelingen met een open gat en slecht weer  (Foto: Scherpschutter)
De Grevelingen met een open gat en slecht weer (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.