Titelverdedigster Bertens weer finalist in Sint-Petersburg

Kiki Bertens staat voor het tweede jaar op rij in de finale van het WTA-toernooi in Sint-Petersburg. De titelverdedigster was in een wisselvallige wedstrijd in drie sets te sterk voor de Russische Ekarerina Alexandrova: 6-1, 4-6, 6-1.

Bertens begon uitstekend aan haar partij tegen de nummer 28 van de wereld. Al snel stond Bertens, zelf de nummer 8 op de wereldranglijst, met 4-0 voor en pakte de set uiteindelijk met 6-1. In de tweede set leek het een snelle overwinning te worden voor de Nederlandse. Direct in de tweede set had ze een break voorsprong te pakken en leek op weg naar eenvoudige zege.

Alexandrova wist zich terug te knokken in de wedstrijd, mede doordat Bertens slordiger ging spelen, en won de tweede set met 6-4. Er leek een spannende derde set aan te komen, maar niks was minder waar. Want opnieuw brak Bertens Alexandrova direct en ditmaal wist ze die break voorsprong vast te houden en pakte zelfs nog een break voorsprong, waarna Bertens het op eigen service afmaakte.

In de finale neemt Bertens het zondag op tegen Elena Rybakina uit Kazachstan. De nummer acht van de plaatsingslijst won in drie sets van de Griekse Maria Sakkari (6): 3-6, 7-5 en 6-1.