Skivliegers vechten spannende strijd uit op de Kulm

In het Oostenrijkse Tauplitz/Bad Mitterndorf is de eerste World Cup-wedstrijd in het skivliegen van dit seizoen afgewerkt. Het werd een spannende strijd op de roemruchte Kulm, waar het pas in de laatste sprongen beslist werd.

In de eerste ronde vloog Karl Geiger naar een indrukwekkende 230 meter en dat leverde de Duitser de leiding op. De Oostenrijker Stefan Kraft volgde op korte afstand, met de Pool Piotr Zyla in zijn kielzog. Ook de Sloveen Timi Zajc, de Japanner Ryoyu Kobayashi en Zyla's landgenoot Dawid Kubacki maakten nog zeker een realistische kans op het podium, de rest stond al wat verder weg.

In de finaleronde was het Antti Aalto die van buiten de top-6 de beste indruk: hij stond achtste na de eerste ronde en het Finse schansspringen lijkt zowaar weer wat leven te hebben. Kubacki nam vervolgens wel de leiding over, Kobayashi viel terug tot achter Aalto, die zo zelfs zeker was van een plekje in de top-6. Zajc hield zijn plek vast, maar Zyla sprong er overheen en zag Kraft achter hem eindigen.

Zo stond alleen Geiger nog boven en de Duitser maakte het spannend: hij kwam net tekort en viel daarmee zelfs ineens terug naar de vierde plek, waardoor Zyla na zijn zege op de Holmenkollen in Oslo bijna zeven jaar geleden eindelijk zijn tweede overwinning pakte.