Titelverdediger Monfils in halve finales Rotterdam

Tennisser Gaël Monfils heeft zich na 2009, 2016 en 2019 voor de vierde keer geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi van Rotterdam. De mondiale nummer negen en titelverdediger was in Ahoy met 7-6 (5), 6-2 te sterk voor de Brit Daniel Evans (ATP-33).

In de halve finales neemt Monfils het op tegen de Servische nummer 39 van de wereld, Filip Krajinovic, die ondanks drie finales nog nooit een ATP-toernooi won. Krajinovic haalde eerder dit jaar in Montpellier ook al de halve finales en verloor daarin van Monfils, dit keer was de Serviër in de kwartfinales met 7-6 (2), 6-4 verrassend te sterk voor de Rus Andrey Rublev (7), die in januari al twee titels pakte.

In de andere halve finale staat de nog altijd maar 19-jarige Canadees Felix Auger-Aliassime (ATP-21), die vorig jaar drie finales speelde en dit jaar in Adelaide ook al bij de laatste vier stond. In Rotterdam won hij met 6-4, 7-6 (6) van de Sloveen Aljaz Bedene (ATP-52), dus zit zijn eerste ATP-toernooizege er nog altijd in.

Auger-Aliassime moet dan wel winnen van Pablo Carreño Busta (ATP-30). De Spanjaard, debuterend in Rotterdam, was in de kwartfinales na een heuse thriller te sterk voor het Italiaanse wildcardtalent Jannik Sinner: 7-5, 3-6, 7-6 (6).