SkiŽr Dressen klopt Zwitserse armada in Saalbach-Hinterglemm

Alpineskiër Thomas Dressen heeft de in vrij korte tijd opgezette World Cup-afdaling in Saalbach-Hinterglemm gewonnen. Die wedstrijd zou net als de super-G van vrijdag gehouden worden in het Chinese Yanqing, als test voor de Olympische Winterspelen van 2022 aldaar, maar de in China heersende ziekte Covid-19 gooide roet in het eten.

De Zwitser Mauro Caviezel ging als derde naar beneden en zette een rappe tijd neer, waar zijn als zevende vertrokken landgenoot Beat Feuz twee honderdsten van een seconde onder wist te duiken. Meerdere uitdagers haalden het niet, tot Dressen de piste betrad. De Duitser maakte bovenin nog een foutje, maar was onderin bloedsnel en dook 0,07 seconden onder de tijd van Feuz door.

Vervolgens bleef het beeld regelmatig gelijk: iemand was bovenin sneller dan Dressen, maar verloor vanaf het middenstuk flink wat tijd. Carlo Janka kwam nog het dichtst in de buurt van het podium en strandde op 0,26 seconden. Achter Feuz en Caviezel eindigde zo ook een Zwitser als vierde en met Niels Hintermann (+0,49) zorgde dat land zelfs ook nog voor de vijfde plek.