Fer kopt Feyenoord naar halve finales KNVB-beker

Feyenoord is de vierde halvefinalist in het KNVB-bekertoernooi. In een vermakelijke kwartfinale in Friesland rekenden de Rotterdammers af met sc Heerenveen: 1-0. Leroy Fer maakte het enige doelpunt van de wedstrijd.

Nicolai Jørgensen kreeg al vroeg in de wedstrijd een grote kans om Feyenoord op voorsprong te zetten, maar de inzet van de Deense werd nog gekeerd. Een paar minuten later was het raak voor Feyenoord via Leroy Fer. De middenvelder kopte raak op aangeven van Marcos Senesi.

Luis Sinisterra was dicht bij de 0-2. Na de misser van de Colombiaanse aanvaller werd Heerenveen sterker. Chidera Ejuke kreeg zowel in de eerste als in de tweede helft de kans op de gelijkmaker, maar beide keren was het Justin Bijlow die redding bracht. Heerenveen was via Runar Espejord nog dicht bij de gelijkmaker, maar de inzet van de invaller eindigde op de lat.