FC Utrecht langs GAE en treft Ajax in halve finales KNVB Beker

FC Utrecht heeft zich donderdagavond als derde ploeg verzekerd van een plek in de halve finale van de strijd om de KNVB Beker. Go Ahead Eagles werd uiteindelijk in Deventer simpel aan de kant gezet, waardoor FC Utrecht in maart tegen Ajax speelt in de halve eindstrijd.

De eerste kansen waren voor de thuisclub, maar Alexander Bannink en Elmo Lieftink schoten naast. Vervolgens nam FC Utrecht het heft in handen en kwam het nog voor rust tweemaal tot scoren. Simon Gustafson schoot raak na een combinatie met Gyrano Kerk en een gekraakte vrije trap van Adam Maher zorgde voor een kansloze doelman Hobie Verhulst.

De tweede helft was nog geen vijf minuten bezig toen Jaroslav Navrátil tot scoren kwam. Hij schoot hard raak uit de rebound, na matig ingrijpen in de verdediging van FC Utrecht. FC Utrecht Kwam niet echt in gevaar. Vijf minuten na de 1-2 werd de marge weer naar twee getild. Jean-Christophe Bahebeck bekroonde zijn terugkeer in de basis met een goal, hij werkte een lage voorzet van Kerk binnen. Toen Kristoffer Peterson een kwartier voor tijd op mooie wijze de 1-4 maakte, was de wedstrijd in Overijssel wel gespeeld.

Door de winstpartij staan er in de komende maanden nog twee duels tussen FC Utrecht en Ajax op het programma. Begin maart wordt de halve finale in De Galgenwaard afgewerkt, een nieuwe datum voor de competitiewedstrijd tussen de twee teams is nog niet gevonden door de KNVB. Wij wensen Zeist succes toe met het vinden van een datum.