FOK! Wat een weer: Droog en wat zon

Vanochtend is het zwaar bewolkt en valt er plaatselijk wat motregen. Geleidelijk wordt het van het westen uit overal droog en in de loop van de dag komt de zon van tijd tot tijd tevoorschijn. De temperatuur loopt op naar waardes van 7°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind draait van west tot noordwesten naar een zuidwestelijke richting en is zwak tot matig, aan de kust en op het IJsselmeer vrij krachtig tot krachtig.

komende nacht is het in de noordwestelijke helft van het land bewolkt en vooral in het noorden kan het af en toe regenen. Elders zijn er opklaringen en blijft het droog. De minima liggen tussen 4°C plaatselijk in het noordoosten en 7°C in het westen. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidwestenwind.

Zaterdag overdag is het bewolkt. In de ochtend valt er in het noorden regen. In de middag is het overal droog en vooral in het zuidoosten kan de zon even doorbreken. In de avond valt er in het westen en noorden af en toe lichte regen. Het wordt een zachte dag met in de middag 8°C op de Wadden en 13°C in het zuiden. De zuidwestenwind neemt gedurende de dag alsmaar toe en wordt in de avond boven land vrij krachtig tot krachtig, aan zee en op het IJsselmeer hard, 7 Bft. In de loop van de avond zijn langs de noordwestkust zware windstoten rond 80 km/uur mogelijk. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Storm op zee bij De kop van Schouwen (Foto: Scherpschutter)
Storm op zee bij De kop van Schouwen (Foto: Scherpschutter)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.