Hockeyster De Goede voor tweede keer op rij Wereldspeelster van het Jaar

Hockeyster Eva de Goede heeft in Buenos Aires de prestigieuze prijs van Wereldspeelster van het Jaar in ontvangst genomen. De aanvoerder van de Oranje Dames won de award, die door bondscoach Alyson Annan aan haar werd uitgereikt, vorig seizoen ook.

Frédérique Matla was één van de andere genomineerden, net als Carla Rebecchi (Argentinië), Janne Müller-Wieland (Duitsland), Stacey Michelsen en Olivia Merry (beiden Nieuw-Zeeland).

Met het Nederlands elftal bekroonde De Goede het afgelopen jaar met de winst van zowel het EK als van de Pro League. Met haar club Amsterdam veroverde ze de landstitel en won ze in het Wagener Stadion het EK voor clubteams.

"Dit is onwijs grote eer"
De Goede vindt het een "onwijs grote eer" om wederom te zijn gekroond tot ’s werelds beste speelster. "Als ik kijk naar de andere speelsters die zijn genomineerd, zijn die allemaal waanzinnig goed. Ik ben enorm trots en blij dat ik deze prijs twee jaar achter elkaar heb gewonnen", reageert De Goede.

Bondscoach Alyson Annan is niet verbaasd dat De Goede opnieuw de award in ontvangst mag nemen. ‘Eva speelt al jaren op een heel hoog niveau. Ze heeft een enorme groei doorgemaakt. Deze prijs is de beloning van heel hard werken’, aldus de bondscoach.

Woensdag werd bekend dat Annan is verkozen tot ’s werelds beste coach van het jaar. Het Nederlands elftal verblijft momenteel in Buenos Aires, waar het zaterdag en zondag tegen Argentinië speelt voor de Pro League, de klassieker in het vrouwenhockey.

Manpreet Singh beste speler van de wereld
De Indiër Manpreet Singh is bij de FIH verkozen tot beste speler van de wereld. Hij versloeg onder andere de Belg Arthur van Dooren, die de laatste twee jaar de prestigieuze titel won, en de Argentijn Lucas Villa. Singh kreeg van de nationale hockeybonden, media en het publiek gezamenlijk de meeste stemmen.

Door de winst van Singh sleepte India tijdens de jaarlijkse FIH-verkiezingen dit keer de meeste prijzen in de wacht. De prijs voor beste talent ging naar Vivek Prasad bij de mannen en Lalremsiami bij de vrouwen.

Eva de Goede opnieuw de beste van de wereld. (PRO SHOTS/Bart Scheulderman)
Eva de Goede opnieuw de beste van de wereld. (PRO SHOTS/Bart Scheulderman)