Ziyech verkast naar Chelsea; Ajax meldt exacte transfersom

Hakim Ziyech verkast komende zomer van Ajax naar Chelsea, zo bevestigen de Amsterdammers donderdagmiddag. De overgang is met ingang van komend seizoen, per 1 juli 2020. De clubs zijn een transfersom van veertig miljoen euro overeengekomen, die middels variabelen kan oplopen tot 44 miljoen.

Ziyech maakte op 11 september 2016 zijn debuut voor Ajax in de wedstrijd tegen Vitesse (1-0). De Marokkaans international speelde tot nu toe 160 officiële wedstrijden in de hoofdmacht van Ajax en maakte daarin 49 doelpunten.

Vorig seizoen werd de spelmaker met de club kampioen van Nederland en won hij de TOTO KNVB beker. Ook reikte hij met Ajax tot de halve finales van de Champions League.

De transfer van Ziyech naar Chelsea was na de recente berichtgeving geen verrassing meer. Nadat the Telegraph onlangs meldde dat Chelsea in januari al misgreep inzake Ziyech, meldde De Telegraaf een dag later dat een deal voor aankomende zomer al nagenoeg rond was.

De clubs hadden al een akkoord bereikt, zo klonk het, waarbij alleen de handtekening van de Marokkaans international nog ontbrak.