Bouhanni sprint naar zege in openingsetappe Tour de La Provence

De openingsetappe in de Tour de La Provence is gewonnen door Nacer Bouhanni. Na een etappe van 150 kilometer was de Fransman van Arkéa Samsic de snelste in een massasprint. Hij won voor de Italianen Jakub Mareczko en Giacomo Nizzolo. Bouhanni is door de zege ook de eerste leider in de Franse rittenkoers.

Romain Combaud, Johan Jacobs, Louis Louvet en Charles Quarterman waren de namen in de vroege kopgroep. Het viertal reed lange tijd op kop van de wedstrijd, maar met nog drie kilometer te rijden werden ze teruggehaald door het peloton en moest een massasprint in de eerste etappe de beslissing brengen.

In de sprint die zou volgen maakte Bouhanni zijn favorieten waar. De kleine Fransman zat iets te ver van achteren, maar met het nodige wringwerk kwam Bouhanni weer terug vooraan en zou uiteindelijk de sprint winnen voor Mareczko.

Het is voor de 29-jarige Bouhanni alweer de tweede zege van 2020, nadat hij vorige week ook al een etappe wist te winnen in de Saudi Tour. Vrijdag gaat de Tour de la Provence verder met een pittige etappe met aankomst op de beklimming van Les Crêtes in La Ciotat.