Opnieuw bombrief afgegaan, nu bij kantoor ING in Amsterdam Zuidoost

Aan het begin van de middag is er opnieuw een bombrief afgegaan, nu bij een kantoor van ING in Amsterdam Zuidoost. De politie meldt dat iemand rook heeft ingeademd en daarvoor behandeld wordt door ambulancepersoneel. Gisteren nog ontbrandde een bombrief bij een postsorteercentrum van ABN Amro, nabij Sloterdijk.

Hoofdcommissaris Frank Paauw was op het moment dat het nieuws over de bombrief naar buiten kwam te gast bij AT5 voor opnames van het programma Het Verhoor. Volgens hem gaat het om een bombrief die lijkt op de andere brieven. "Gelukkig maar met een relatief kleine lading."

Ook gisteren ging er een bombrief af in Amsterdam. Bij dat incident raakte niemand gewond. "Het is natuurlijk goed voor te stellen dat dat in de toekomst wel gaat gebeuren. In potentie het afgaan daarvan, dat lukt goed", zegt Paauw over de brieven.

Het onderzoek naar de afperser die de brieven verstuurt is volgens hem in volle gang. "Wat zijn de patronen die je kunt vinden bij degenen die geadresseerd zijn? (...) Dit moet echt opgepakt worden en die dader moet echt opgepakt worden."