NAC naar halve finale KNVB-beker na bekerstunt tegen AZ

NAC Breda heeft voor een nieuwe stunt gezorgd in de KNVB-beker. De ploeg van trainer Peter Hyballa versloeg AZ in Alkmaar met 3-1 en staat daardoor in de halve finales. Een ronde eerder werd PSV al uit de beker gekegeld door NAC.

AZ had het in de eerste helft al meteen lastig met de nummer zes van de eerste divisie. In de 35ste minuut beloonde middenvelder Mounir El Allouchi de bezoekers met de verdiende 0-1 na een assist van Robin Schouten.

Schouten, die in de jeugd bij AZ speelde, maakte na een goede individuele actie de 0-2 voor NAC. Vijf minuten na de 0-2 bracht Oussama Idrissi de spanning terug in de wedstrijd na een prachtig afstandsschot.

AZ ging daarna hard op jacht naar de gelijkmaker om er minimaal een verlenging uit te slepen, maar deze kwam er niet. Uit een counter zorgde NAC zelfs vlak voor tijd nog voor de definitieve beslissing. Javi Noblejas slalomde door de AZ-defensie en vond vervolgens met een laag schot de verre hoek, waarna het feest voor NAC kon beginnen.

In de halve finales, die begin maart worden gespeeld, is de winnaar van het duel sc Heerenveen-Feyenoord de tegenstander van NAC.