Titelgevecht voor Mousasi

Gegard Mousasi krijgt een nieuwe kans op MMA-goud. De Nederlander staat op 9 mei, tijdens MMA-gala Bellator 243, in de kooi tegen weltergewichtkampioen Douglas Lima voor een gevecht om de titel in het middengewicht. De titel die Mousasi in 2019 verloor aan Rafael Lovato Jr.


Gegard Mousasi (Foto: Josh Hedges/Zuffa LLC/Zuffa LLC via Getty Images)

Lovato Jr. werd in 2019 gediagnosticeerd met een cavernoom, een ongewenste vaatkluwen in de hersenen. Voor het titelgevecht tegen, destijds, kampioen Mousasi vond Lovato na lang zoeken een arts die hem gezond genoeg verklaarde voor het gevecht, maar aangezien inmiddels geen arts in Europa Lovato Jr. zal goedkeuren heeft de Braziliaan de titel inmiddels afgestaan.

Mousasi heeft na zijn verlies tegen Lovato Jr. een mooie overwinning geboekt op de MMA-legende Lyoto Machida. Lima, alhoewel vechtend in een lichtere gewichtsklasse, is geen kleintje. Hij veroverde de titel in het weltergewicht na het winnen van een kampioenstoernooi waarin hij grote namen als Rory MacDonald, Michael Page en Andrey Koreshkov versloeg. Hij is voornamelijk berucht vanwege zijn verwoestend harde trappen.


Douglas Lima (Bron: YouTube)

Beide vechters daagden elkaar, op het moment dat duidelijk werd dat Lovato zijn titel niet meer zou verdedigen, via sociale media al uit. Een gevecht tussen deze twee toppers lijkt een logische; op dit moment zijn Mousasi en Lima de twee beste MMA-vechters die buiten de UFC in de kooi staan.

MMA-gala Bellator 243 wordt op zaterdag 9 mei in het SAP Center in San Jose, Californië gehouden. Als main event zal Ryan Bader zijn titel in het lichtzwaargewicht op het spel zetten tegen de Rus Vadim Nemkov.

Meepraten over Bellator of MMA in het algemeen? Volg dan hier het FOK! MMA-forum