FOK! Wat een weer: meer van hetzelfde

Vanochtend is het bewolkt en van het zuidwesten uit gaat het enkele uren regenen. In de loop van de middag verlaat de neerslagzone het noordoosten. Met name in het uiterste oosten en noordoosten kan ook even natte sneeuw vallen. In de middag en avond trekken enkele stevige buien van west naar oost over het land. Hierbij is er kans op onweer en korrelhagel. Halverwege de avond wordt het van het westen uit op steeds meer plaatsen droog en klaart het tijdelijk op. De maxima lopen uiteen van 4°C in het noordoosten tot 10°C in het zuiden. Tijdens natte sneeuw daalt de temperatuur in het uiterste oosten en noordoosten lokaal naar 1-2°C. De wind draait vanochtend van zuid naar zuidoost en neemt toe naar matig tot vrij krachtig, aan zee en op het IJsselmeer naar krachtig tot hard, 6-7 Bft. In de middag draait de wind van het zuiden uit naar zuidwest en neemt af naar matig, aan zee en op het IJsselmeer naar matig tot vrij krachtig, in het noorden naar zwak tot matig. In de avond draait de wind overal naar west tot noordwest.

Komende nacht is het overwegend bewolkt, maar lokaal kan het even opklaren. Plaatselijk valt nog lichte regen. De minima liggen tussen 1°C in het noordoosten en 5°C aan zee. De wind draait van west naar noordwest en is zwak in het noorden en oosten, matig in de rest van het land en vrij krachtig aan zee en op het IJsselmeer. Aan de zuidwestkust is de wind aanvankelijk krachtig, 6 Bft.

Vrijdag overdag zijn er vrij veel wolkenvelden aanwezig. In het oosten en zuidoosten valt in de ochtend nog plaatselijk lichte (mot)regen. De temperaturen lopen op naar waardes van 7°C in het noorden tot 10°C in het zuiden. De wind draait in de ochtend naar west en is zwak tot matig. In de middag draait de wind naar zuidwest en neemt toe naar matig, aan de kust en op het IJsselmeer naar vrij krachtig tot krachtig.

In het weekeinde erg zacht en perioden met regen. Van zaterdag tot en met maandag waarschijnlijk ook veel wind. Na het weekeinde af en toe zon, enkele buien en minder zacht. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Toch nog iets van wit deze maand. In de tuin van Charged in de buurt van Cuijk.
Toch nog iets van wit deze maand. In de tuin van Charged in de buurt van Cuijk.

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.