Uitslag Sparta Rotterdam - ADO Den Haag

Sparta Rotterdam heeft de eerste overwinning in het nieuwe kalenderjaar geboekt. De ploeg van trainer Henk Fraser boekte dinsdagavond een verdiende zege in de inhaalwedstrijd tegen ADO Den Haag: 4-2.

ADO Den Haag kwam in Rotterdam nog wel op voorsprong. Na iets meer dan een kwartier spelen scoorde Shaquille Pinas uit een standaardsituatie. Lang kon ADO niet van de voorsprong genieten wat vijf minuten na de openingstreffer was het alweer raak. Adil Auassar maakte de gelijkmaker. Nog voor het half uur stond Sparta op een terecht voorsprong via Patrick Joosten.

Sparta leek de wedstrijd vlak voor de rust al te beslissen. Bart Vriends kopte uit een corner de 3-1 binnen en de thuisploeg leek op weg naar een makkelijke zege. Toch kwam ADO Den Haag in de tweede helft toch terug in de wedstrijd. Crysencio Summerville maakte de aansluitingstreffer nadat Sparta-keeper Ariel Harush de fout in ging. Het slotoffensief leverde voor ADO niks meer op en in de laatste minuut van de extra tijd maakte Abdou Harroui de 4-2.

Sparta staat nu elfde in de eredivisie met zes punten voorsprong op nummer zestien VVV-Venlo. ADO blijft op de zeventiende plaats staan met zeventien punten uit 22 wedstrijden.

Sparta Rotterdam

4 - 2

ADO Den Haag

 22' Auassar
 28' Joosten
 45' Vriends
 90+4' Harroui
   17' Pinas
 67' Summerville
 
 Gele kaart: Rigo, Vriends, (Sparta Rotterdam),
 
Stadion: Spartastadion Het Kasteel, Rotterdam
Toeschouwers: 8.053
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Harush
Fortes
Vriends
Mattheij
Faye
Harroui
Rigo (Abels/79)
Smeets (D.Duarte/82)
Auassar
Ache (Piroe/55)
Joosten
  Koopmans
Malone
Stubbs
Pinas
De Bock
Immers
Baluta (Ould-Chikh/86)
Goossens
Summerville
Necid (Bogle/71)
Meijers (Duffy/62)