Dumoulin moet rentree opnieuw uitstellen

Tom Dumoulin komt voorlopig nog niet in actie voor Jumo-Visma. De Nederlander moest vorige week nog afzeggen voor de Ronde van Valencia, maar nu maakt hij bekend ook Tirreno-Adriatico (11-17 maart) en Milaan-San Remo (21 maart) zal missen.

Aankomende donderdag zou Dumoulin op hoogtestage gaan, maar dat gaat vanwege de naweeën van de ziekte niet door, meldt de renner van Jumbo-Visma op Instagram. "Dat stellen we uit tot ik 100 procent fit ben. We passen mijn schema aan door de Tirreno en Milaan-San Remo te laten schieten. Dat geeft me de tijd om weer op volle sterkte te komen."

Dumoulin baalt dat hij zijn rentree opnieuw moet uitstellen. "Want ik voelde me goed en kon niet wachten tot het seizoen zou beginnen. Helaas moet ik iets langer wachten, maar het is zoals het is."

Het is nog niet bekend wanneer Dumoulin nu in koers terugkeert. Het is van vorig jaar juni geweest dat Dumoulin nog eens aan de start stond van een wedstrijd. Toen was dat het Critérium du Dauphiné. In die wedstrijd moest de 29-jarige Nederlander toen opgegeven vanwege een knieblesure, die hij opliep in de Giro d'Italia een maand eerder.