EF Pro Cycling wint met overmacht ploegentijdrit Ronde van Colombia

EF Pro Cycling heeft net zoals vorig de ploegentijdrit in de Ronde van Colombia gewonnen. De Amerikaanse ploeg was over een afstand van 16,7 kilometer maar liefst 45 seconden sneller dan de nummer twee Deceuninck-Quick Step. Team Ineos moest genoegen nemen met een derde plaats op 46 seconden van EF Pro Cycling.

De Tour Colombia begon vandaag met een ploegentijdrit van 16,7 kilometer rondom Tunja. Rally Cycling had lange tijd de snelste tijd in de ploegentijdrit. De Canadese ploeg klokte een tijd van 19 minuten en één seconde en zou Movistar voor blijven.

Deceuninck-Quick-Step zou wel sneller zijn dan Rally Cucling. De Belgische ploeg met kopman Julian Alaphilippe en tijdrijder Bob Jungels waren zestien seconden sneller. Dat zou uiteindelijk voldoende zijn voor een tweede plaats, want niet snel daarna zou EF Pro Cycling de toptijd noteren. De Amerikaanse ploeg klokte over het 16,7 kilometer lange parcours een tijd van 18.01 en was daarmee duidelijk de snelste.

Ook Team Ineos kwam daar niet in buurt van. De ploeg met Tour de France-winnaar Egan Barnal gaf 46 seconden toe op de ploeg van Sergio Higuita en Daniel Felipe Martinez, de kopmannen bij EF Pro Cycling.

Woensdag staat een vlakke rit over 152,4 km gepland in de Ronde van Colombia.


Top tien ploegentijdrit:

1 EF Pro Cycling 18:01
2 Deceuninck - Quick Step 0:45
3 Team INEOS 0:46
4 UAE-Team Emirates 1:00
5 EPM - Scott ,,
6 Rally Cycling ,,
7 Movistar Team 1:02
8 Israel Start-Up Nation 1:21
9 Team Medellin 1:24
10 Colombia 1:33