Monsterzege van Jong FC Utrecht tegen Jong Ajax: 7-2

Waar vanwege de storm de wedstrijd tussen Utrecht en Ajax zondag geen doorgang kon vinden stond maandagavond de ontmoeting tussen beide clubs in de Keuken Kampioen Divisie op het programma. Het duel eindigde in een 7-2 overwinning voor Jong FC Utrecht. Jong Ajax-doelman Varela maakte geen sterke indruk en dat is geen goed nieuws voor de Amsterdammers gezien de schorsing van Onana voor het Europa League-duel met Getafe over tien dagen.

Jong Ajax was in de beginfase de bovenliggende partij, toch viel het eerste doelpunt aan de andere zijde. In de 24e minuut schoot Velanas vanaf de rand van de zestien meter binnen. Vlak na rust maakte St. Jago uit een hoekschop de 2-0. Doelman Valera tastte hierbij volledig mis.

Na rust veroorzaakte Varela een strafschop door het neerhalen van Velanes. Vanaf elf meter scoorde Arweiler 3-0. Niet veel later werd het 4-0 via een intikkertje van Acheffay.

Na ruim een uur spelen scoorde invaller Jensen de 4-1 op een voorzet van Brobbey. Een minuut later was het opnieuw Jong FC Utrecht: Lonwijk scoorde via het hoofd. In de 76e minuut gaf Varela eenvoudig de bal aan Jong FC Utrecht-speler Hilterman. Die liet de kans niet onbenut en schoot de bal tussen de palen. St. Jago maakte schlemielig een eigen doelpunt. Via een afstandsschot bepaalde Velanus de eindstand op 7-2. Door de nederlaag verliest Jong Ajax de aansluiting met koploper SC Cambuur.