Sjinkie Knegt maakt rentree tijdens wereldbekerfinale in Dordrecht

Sjinkie Knegt maakt komend weekeinde zijn rentree op het shorttrackijs. De selectiecommissie shorttrack van de KNSB heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor de wereldbekerfinale, die van 14 tot en met 16 februari wordt verreden in Dordrecht.

Knegt kwam in december 2018 voor het laatst in actie. Een paar dagen na de wereldbekerwedstrijd in Almaty liep de inmiddels dertigjarige Fries een spierblessure op na een heftruckongeval en in januari vorig jaar ernstige brandwonden als gevolg van een ongeluk met de houtkachel. Dat gebeurde een dag voor de start van het EK in Dordrecht.

"Ik heb altijd goede hoop gehad op een goed herstel. Het was een lang proces, maar ik ben erg blij om weer terug te zijn", zegt de dertigjarige Knegt maandag tegen Omrop Fryslân. "Ik denk dat ik qua snelheid al aardig mee kan komen. Conditioneel ben ik er nog niet helemaal, dus ik ben benieuwd of ik een beetje mee kan komen."

In Sportboulevard Dordrecht zal Knegt komend weekend zijn langverwachte rentree maken. Afgelopen week reisde hij al met het team mee naar Dresden, waar hij echter nog niet als deelnemer in actie kwam. In Dordrecht zal Knegt deelnemen aan de 1000 en 1500 meter. Met een zogeheten wildcard heeft hij direct toegang tot het hoofdtoernooi gekregen en kan daardoor de kwalificaties op vrijdag overslaan. Wellicht komt Knegt die dag wel in actie in de kwartfinales van de relay, maar die opstelling maakt bondscoach Jeroen Otter pas op de dag zelf bekend.

Selectie Wereldbekerfinale
Vrouwen: Suzanne Schulting, Lara van Ruijven, Yara van Kerkhof, Rianne de Vries, Xandra Velzeboer en Georgie Dalrymple.
Mannen: Itzhak de Laat, Daan Breeuwsma, Dylan Hoogerwerf, Friso Emons, Sven Roes en Sjinkie Knegt.