Doelman Piet Velthuizen (33) tekent contract bij Telstar

Telstar heeft overeenstemming bereikt met de transfervrije Piet Velthuizen. De 33-jarige doelman sluit in ieder geval tot het einde van het seizoen aan bij De Witte Leeuwen. Velthuizen trainde vandaag voor de eerste keer mee met de Witte Leeuwen en is per direct beschikbaar.

"Piet is buiten kwaliteit ook een brok ervaring wat binnenkomt bij de club. Ik ben blij dat we de komende periode van zijn diensten gebruik kunnen maken en ik hoop dat zijn ervaring een impuls kan geven aan de selectie”, aldus trainer Andries Jonker.

Velthuizen heeft reeds een imposante carrière achter de rug. Eind 2006 maakte hij zijn debuut in de Eredivisie namens Vitesse. In twee periodes kwam hij tot meer dan tweehonderd wedstrijden in de Eredivisie en het leverde hem een plek op in het Nederlands elftal, waarvoor hij één keer uitkwam. Daarnaast speelde hij onder andere in Spanje bij Hércules Alicante, het Israëlische Hapoel Haifa en het Cypriotische Omonia Nicosia. Tot 2019 stond Velthuizen order contract bij AZ Alkmaar.

Een droom komt uit voor Velthuizen. "Het is heerlijk om weer op het veld te staan. Het voelt echt lekker. Ik zie veel jonge gasten en ben blij om hier te zijn. Het is een warme club”, aldus de doelman tegenover de IJmuider Courant.  Velthuizen zat na zijn vertrek bij AZ vorig jaar zomer zonder club.  "Aan het begin heb ik clubs afgewezen omdat ik op een hoger niveau wilde spelen. Inmiddels ben ik op een punt gekomen dat geld of niveau niet meer belangrijk is. Ik wil gewoon lekker op het veld staan met andere jongens."

Jonker kent Piet Velthuizen al bijna twintig jaar. "In 2001 had ik hem onder mijn hoede als trainer bij Oranje onder de 15 jaar. De andere doelman in dat team was Kenneth Vermeer. Daar werkte ik later mee samen bij Willem II. Het is bijzonder om nu ook Piet weer tegen te komen. Het is voor Piet een mooie kans om zich weer te laten zien en Telstar krijgt er een zeer ervaren doelman bij."

De kans is aanwezig dat Velthuizen aanstaande vrijdag al onder de lat staat. Dit gaat ten koste van de huidige doelman Sven van der Maaten. 'Sven is een prima doelman, helaas is hij er niet in geslaagd om het niveau dat hij op trainingen haalt te benaderen in wedstrijden”, aldus Jonker.

Velthuizen staat zo goed als klaar: "Ik heb voor mezelf getraind, maar ik heb wel wat trainingen nodig om er in te komen. Met Andries heb ik afgesproken, dat hij mij opstelt wanneer hij mij er klaar voor acht."