Omroep weigerde Sylvana Simons als gast

Sommige combinaties liggen elkaar niet; Femke Halsema en goed burgemeesterschap, FC Twente en de Eredivisie of Donald Trump en economische neergang horen nou eenmaal niet bij elkaar. Omroep Wakker Nederland (WNL) wilde zodoende voor het praatprogramma 'Op1' liever niet met Sylvana Simons een tv-item maken.

"Sylvana Simons is niks voor WNL", verklaart WNL-baas Bert Huisjes. "Wij zijn vrolijk rechts", zo legde hij verder uit dat het zure linkse gedachtengoed uit de mond van Simons dan wel een heel slechte combi is.

'Op1' is een talkshow die wordt gemaakt door alle omroepen van de NPO en verschillende omroepen nemen een dag de presentatie op zich. Zo kon Simons zich een dag later wel bij de progressieven van BNNVARA melden en daar vertellen dat ze de komende verkiezingen het liefst de gemeenteraad van Amsterdam wil verlaten voor een Kamerzetel.

Simons was overigens niet de eerste controversiele gast. Zangeres Merol had die eer. Zij had een bescheiden hitje met het nummer 'Hou je bek en bef me' en het interviewteam van de Evangelische Omroep voelde zich wel degelijk opgelaten. 'Voor de EO voelde dat misschien toch niet goed, achteraf. Daar leert iedereen van", zo besluit Huisjes.

Voor de fans van Sylvana en voor alle witten blanken die wel wat meer kunnen bijleren over diversiteit en witte blanke schuld, hieronder het inspirerende interview met de lijsttrekker van Bij1:


Sylvana Simons (Bron: YouTube)