Bioware gaat Anthem herontwerpen

Het is bijna een jaar geleden dat Anthem met weinig succes de markt op werd gebracht. In een blogpost kijkt Bioware terug op een jaar Anthem en wat de toekomst moet brengen.

'Het afgelopen jaar heeft het team hard gewerkt om de stabiliteit, performance en algehele quality of life te verbeteren,' aldus Bioware. Het team erkent de kritiek op Anthem en dat spelers meer verwachtten van de loot ervaring, progressie en end-game content. Fundamenteel werk dat nog gedaan moet worden.

Bioware geeft aan dat dit meer nodig heeft dan een update of uitbreiding en meer gaat richting een heruitvinding. De komende maanden gaat het team dan ook aan de slag met een herontwerp van de ervaring dat gericht is op de lange termijn met als doel de gameplay-loop te verbeteren met heldere doelen, motiverende uitdagingen en progressie met impactvolle beloningen.

Hoe dit precies vorm krijgt is nog niet helemaal duidelijk. Tot die tijd blijft Anthem draaiende met events, waaronder het eerste Anniversary Event later deze maand. De gehele post kun je vinden in het bronartikel.

Anthem