FOK! Wat een weer: winderig

Vandaag is het half tot zwaar bewolkt met vooral in het noorden en oosten enkele buien, lokaal mogelijk met korrelhagel, onweer of natte sneeuw. Vooral in het zuidwesten zijn er ook zonnige perioden. De maximumtemperatuur ligt rond 7°C. De westenwind is boven land (vrij) krachtig, aan zee hard tot stormachtig, 7-8 Bft, in het noordelijk kustgebied eerst mogelijk af en toe storm, 9 Bft. In de kustprovincies en in het noordoosten van het land komen zware windstoten voor van 75-90 km/uur, aan zee mogelijk 90-100 km/uur.De zware windstoten zullen zich in de avond gaan beperken tot een smalle kuststrook.

Vannacht en woensdag overdag is er een afwisseling van wolkenvelden en opklaringen. Overdag zijn er in het westen en zuidwesten perioden met zon en daar blijft het droog. Hoofdzakelijk in het noorden en oosten komen er enkele buien voor, met kans op korrelhagel, natte sneeuw en onweer. De westelijke wind is boven land vrij krachtig tot krachtig, aan zee hard tot stormachtig. In de loop van woensdag neemt de wind langzaam af, boven land naar matig tot vrij krachtig, aan zee naar krachtig. In het noordelijk kustgebied komen er nog lange tijd zware windstoten voor van 75-90 km/uur. De minimumtemperatuur ligt rond 4°C, overdag wordt het maximaal een graad of 7. (Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Zo af en toe fotografeert een vriend van me uit Berlijn een fraaie zonsondergang. Zoals vandaag
Zo af en toe fotografeert een vriend van me uit Berlijn een fraaie zonsondergang. Zoals vandaag

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.