Schermer Verwijlen wint World Cup Vancouver

Schermer Bas Verwijlen heeft laten zien het nog altijd niet verleerd te zijn. De 36-jarige degenschermer was in het Canadese Vancouver de beste tijdens het World Cup-toernooi aldaar.

Verwijlen opende met 15-9 winst op Chak Hin Nicholas Chau uit Hong Kng, waarna hij landgenoot Tristan Tulen in een spannend duel met 15-14 klopte. Niemand minder dan olympisch kampioen Park Sang-young uit Zuid-Korea moest er vervolgens met dezelfde score aan geloven, alvorens hij de Zwitserse topper Max Heinzer met 15-12 klopte.

In de halve finale nam Verwijlen het op tegen Bogdan Nikishin uit Oekraïne, die hij op het juiste moment onder druk wist te zetten. Nikishin kon dat niet aan en capituleerde: 15-11. In de finale maakte Verwijlen gehakt van de Russische vicewereldkampioen Sergey Bida (15-9) en dus was zijn zege een feit, net als de vijfde plek op de wereldranglijst.

Voor de prestaties van de overige Nederlanders, zowel in als buiten Vancouver, verwijzen we u graag naar de handige overzichten op het FOK!forum.