Jakobsen klopt Groenewegen in slotrit Valencia, Pogacar eindwinnaar

De slotetappe in de Ronde van Valencia is gewonnen door Nederlands kampioen Fabio Jakobsen. De sprinter was in de korte slotrit net iets sneller dan Dylan Groenewegen, die eerder deze week twee ritten wist te winnen. De eindzege in rittenkoers ging naar Tadej Pogacar.

De slotrit in de Ronde van Valencia was nog geen honderd kilometer en ging alleen maar over vlakke wegen, waardoor een massasprint heel groot was. Toch kozen vier renners voor de aanval, maar met sprintersploegen Jumbo-Visma en Deceuninck-Quick-Step in de achtervolging wist de kopgroep nooit een grote voorsprong te pakken. In de laatste tien kilometer werden ze dan ook ingelopen en konden de sprinters zich opmaken voor de derde massasprint deze week.

Fabio Jakobsen werd perfect naar voren gebracht door zijn ploeg Deceuninck-Quick-Step en ditmaal wist de Nederlands kampioen het af te maken, voor Dylan Groenewegen en John Degekolb.

De eindwinst in de Ronde van Valencia ging naar Tadej Pogacar. In de slotrit kwam de eindzege voor het Sloveense toptalent nooit in gevaar.