Handbalsters VZV bereiken kwartfinales EHF Challenge Cup

Door winst op het Italiaanse SSV Brixen Südtirol hebben de handbalsters van VZV uit het Noord-Hollandse ‘t Veld de laatste acht in de EHF Challenge Cup bereikt. De Challenge Cup is het derde niveau van de Europese clubcompetities.

Een week geleden had VZV de thuiswedstrijd met 29-24 gewonnen. Door die winst kon de ploeg met goede vooruitzichten afreizen naar Noord-Italië. De ploeg van trainer Rolf Schulte nam een ruime voorsprong maar de nummer één uit de Italiaanse competitie kwam terug tot 6-6. Bij rust was het 7-9.

Na de pauze hetzelfde spelverloop. VZV met de voorsprong maar dat Brixen vervolgens weer op gelijke hoogte liet komen. In de slotfase liep VZV dan toch weg en bij het laatste fluitsignaal was de eindstand 20-26.

Naast de Noord-Hollandse club hebben ook Lokomotiv Zagreb en Bjelovar (beide uit Kroatië), Nis (Servië), Madeira (Portugal), Guardes, Valladolid en Granollers (alle drie uit Spanje) zich geplaatst voor de kwartfinales. Op 11 februari weet VZV wie van deze clubs eind februari en begin maart de tegenstander zal zijn.