Politie houdt Belgen en Ossenaar aan bij PSV - Willem II

De politie heeft gisteravond rondom de voetbalwedstrijd PSV - Willem II vier mannen aangehouden. Het gaat om drie Belgen en een 33-jarige man uit Oss. De vier mannen zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

De drie Belgen (twee Antwerpenaren van 33 en 34 jaar en een 40-jarige inwoner van Westerlo) mishandelden een beveiliger in het vak waar Willem II-supporters zaten. Deze Belgische voetbalfans hebben een vriendschapsband met Willem II-supporters en kwamen hen kennelijk moreel ondersteunen. Na het incident verlieten ze het vak, maar agenten pakten het drietal rond 19.00 uur op de PSV-laan alsnog op. De beveiliger heeft aangifte gedaan. De Ossenaar werd na de wedstrijd op de PSV-laan aangehouden wegens belediging van agenten. Dat gebeurde kort voor 22.00 uur.

Rond die tijd werd het nog even onrustig toen PSV-supporters de confrontatie zochten met Willem-supporters die met bussen terug naar Tilburg gingen. De Mobiele Eenheid heeft met enkele charges tussenbeide moeten komen. Daarbij zijn geen aanhoudingen verricht.


Een 'sfeerimpressie'