Winkeldieven op strooptocht door Middelburg opgepakt

Zaterdagmiddag rond 15.00 uur meldden medewerkers van een schoenenwinkel in het centrum van Middelburg bij de politie dat er een verdachte situatie in de winkel had plaatsgevonden. In de winkel ging het alarm af toen twee mannen de poortjes passeerden. De medewerkers controleerden de tassen die de mannen bij zich hadden. Zij zagen in de tassen geen goederen zitten die bij hen uit de winkel afkomstig waren. Wel zaten er vermoedelijk goederen in de tassen die van diefstallen bij andere winkels afkomstig waren. De medewerkers gaven het signalement van de mannen door en verschillende politiemensen keken uit naar de twee mannen.

Surveillerende agenten troffen even later twee mannen aan ter hoogte van de Langevielebuitenbrug/Groene Woud. Zij voldeden volledig aan het signalement. De agenten keken in de tassen die de mannen bij zich hadden en zagen er goederen in zitten die hoogstwaarschijnlijk van diefstal afkomstig waren. De twee mannen, 29 en 33 jaar oud en beide woonachtig in Middelburg, zijn aangehouden en de goederen die zij bij zich hadden zijn in beslag genomen. In een politiecellencomplex zijn beide mannen in verzekering gesteld.

Het tweetal wordt ervan verdacht bij zeker vijf winkels in het centrum van Middelburg goederen te hebben weggenomen. Het gaat onder andere om kleding, parfum en tabakswaren. Met alle betreffende winkels is door de politie contact opgenomen. Camerabeelden zullen worden bekeken en het onderzoek wordt voortgezet. De verdachten worden vandaag verder gehoord.