Moguls- en aerialskiërs schitteren in Deer Valley

In het Amerikaanse Deer Valley is de World Cup freestyleskiën aldaar zaterdagavond afgesloten. Er stonden drie wedstrijddagen op het programma, met eerst de moguls, vervolgens de kunsten op de aerials en daarna de dual moguls.

Moguls mannen
Mikael Kingsbury uit Canada ging er op de buckelpiste weer eens met de winst vandoor...tenminste, dat zou je verwachten. Het gebeurde deze keer echter eens níet, de legende werd slechts tweede met 87,37 punten. De winst ging naar de enige man die hem af en toe lijkt te kunnen stoppen: de Japanner Ikuma Horishima, die in de finale 89,17 punten bij elkaar hobbelde en sprong. Felix Elofsson uit Zweden pakte met 81,18 seconden de derde plek, na bijna vijftig World Cups zijn eerste podium.

Horishima wint

Moguls vrouwen
Hier ging het wel zoals het al het hele seizoen gaat: Perrine Laffont uit Frankrijk hield haar ongeslagen status van deze winter vast en pakte met 79,33 punten de winst. De Australische Jakara Anthony kwam met 78,49 punten nog wel aardig in de buurt, Justine Dufour-Lapointe uit Canada ging er met 78,14 punten met plek drie vandoor.

Laffont wint

Aerials mannen
De Russische wereldkampioen Maxim Burov pakte de vijfde zege uit zijn carrière. Voor de back-double full-full-double full in de finale kreeg hij 139,00 punten en dat was goed voor de winst. De jonge Zwitser Noe Roth sprong met zijn back-double full-double full-full naar 126,91 punten, terwijl Maxim's oudere - maar toch wat minder succesvolle - broer Ilia Burov met een back-full-full-double full 123,98 punten kreeg, goed voor plek drie.

Burov wint

Aerials vrouwen
De Wit-Russische Aliaksandra Ramanouskaya toverde in de finale een back-lay-full-full uit de hoge hoed, die werd beloond met 106,74 punten. Dat was ruimschoots genoeg voor de winst: de Amerikaanse Megan Nick bleef met een back-double full-full op 83,89 punten staan, terwijl de Australische Abbey Willcox met haar back-lay-full en 81,78 punten plek drie pakte. Voor zowel Nick als Willcox was het het eerste World Cup-podium, wereldkampioene Ramanouskaya won voor de derde keer in haar loopbaan.

Ramanouskaya wint

Dual moguls mannen
Kingsbury stond niet geheel verrassend weer eens in de finale, waarin hij het opnam tegen Benjamin Cavet. Kingsbury kwam tot 89,62 punten, maar finishen was genoeg: dat deed Cavet namelijk niet en dus ging de winst naar de Canadees. Walter Wallberg uit Zweden won met 86,87 punten de kleine finale, waarin tegenstander Horishima de finish niet haalde.

De mannenfinale

Dual moguls vrouwen
Voormalig olympisch kampioene Justine Dufour-Lapointe had al meer dan twee jaar niet gewonnen, maar de Canadese kreeg het eindelijk weer eens voor elkaar. In de finale scoorde ze 83,98 punten en daarmee klopte de thuisfavoriete Hannah Soar's 76,08 punten. De derde plek ging ook naar de VS: Jaelin Kauf won met haar 81,75 punten in de kleine finale van landgenote Tess Johnson (78,62).

De vrouwenfinale