Anderson opent Players Championship-seizoen met klinkende zege

Darter Gary Anderson heeft het eerste Players Championship van 2020 gewonnen. De Schot heeft de komende maanden heel veel prijzengeld te verdedigen en begon alvast goed door 10.000 pond bij te schrijven. In de finale was hij te sterk voor Jeff Smith. Er werden ook twee negendarters gegooid.

Anderson had een goede dag en boekte lekkere overwinningen. Christian Bunse (6-3), Simon Whitlock (6-1), Gerwyn Price (6-3), Rob Cross (6-2), Joe Cullen (6-2), Adrian Lewis (7-3) en Jeff Smith (8-4) werden verslagen. Smith wist na jaren van mislukte pogingen eindelijk zijn tourkaart te veroveren en de Canadees zette gelijk door met een finaleplaats.

De beste Nederlander was Maik Kuivenhoven. Hij haalde voor het eerst een kwartfinale, waarin hij verloor van Brendan Dolan. De Noord-Ier wist in de derde ronde ook Michael van Gerwen uit te schakelen. In de eerste ronde versloeg hij Lisa Ashton. Mike van Duivenbode, Martijn Kleermaker, Dirk van Duijvenbode en Derk Telnekes haalden ook derde ronde. Voor Kleermaker en Telnekes was dit het debuut bij de PDC.

Vorig jaar werden er al een recordaantal negendarters gegooid bij de PDC en op de eerste dag was het binnen het uur alweer raak. Michael Mansell was de eerste met een perfecte leg. Niet veel later volgde Van Duivenbode, het was voor de jonge Nederlander zijn eerste op de tour. Zondag mogen de darters weer aan de slag. 

Players Championship 1 - Laatste 16
Brendan Dolan 6-5 Ross Smith
Maik Kuivenhoven 6-3 Steve Brown
Peter Wright 6-3 Conan Whitehead
Jeff Smith 6-5 Nathan Aspinall
Adrian Lewis 6-1 Darren Webster
Steve Beaton 6-1 Mickey Mansell
Gary Anderson 6-2 Rob Cross
Joe Cullen 6-1 Nick Kenny

Kwartfinales
Brendan Dolan 6-3 Maik Kuivenhoven
Jeff Smith 6-5 Peter Wright
Adrian Lewis 6-3 Steve Beaton
Gary Anderson 6-2 Joe Cullen

Halve finales
Jeff Smith 7-2 Brendan Dolan
Gary Anderson 7-3 Adrian Lewis

Finale
Gary Anderson 8-4 Jeff Smith