Meerdere overvallen op een dag: recherche zoekt getuigen

Op zaterdag 8 februari zijn op klaarlichte dag twee winkels en een pizzabezorger overvallen. Dit gebeurde in en rondom het centrum van Den Haag. De recherche Den Haag Centrum is druk bezig met het onderzoek en roept getuigen op zich te melden.

Overval Kruidvat Vlamingstraat
Rond 10.30 uur werd een filiaal van de Kruidvat op de Vlamingstraat overvallen. Hier bedreigde een vooralsnog onbekende man met een vuurwapen het personeel en ging er met onbekende buit vandoor. Op het moment van de overval droeg hij zwart gewatteerde jas met capuchon, zwarte broek en zwarte gympen. Hij heeft een licht getinte huidskleur, is rond de 1.75 m lang en zijn geschatte leeftijd is rond de 20 jaar.

Overval pizzabezorger Binnendoor
Later op de middag rond 14.40 uur werd een pizzabezorger aan op de Binnendoor in Den Haag overvallen door een nog onbekende mannelijke verdachte. Het is onbekend of hij wat heeft buitgemaakt. Op dit moment is de man nog niet aangehouden. De politie is op zoek naar een donkergetinte man rond de 30 jaar oud. Hij droeg een zwarte trui met capuchon en een zwarte joggingsbroek. Hij had een gezet postuur.

Overval winkel Paul Krugerlaan
Omstreeks 16.20 uur kwam de melding binnen dat een winkel aan de Paul Krugerlaan was overvallen door een nog onbekende man. Na bedreiging van de medewerkers, maakte hij zich met een nog onbekende buit uit de voeten. Deze persoon voldoet aan het volgende signalement: het gaat om een donkergetinte man. Hij droeg een donkerkleurige muts, had vermoedelijk dreadlocks, een blauwe jas, zwarte trui met capuchon en had een donkere broek aan.

Of er een mogelijk verband bestaat tussen deze drie overvallen is op dit moment niet bekend, de recherche houdt alle scenario’s nog open en is druk bezig met het onderzoek. De politie verzoekt getuigen contact op te nemen via 0900-8844 of 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.