Liveblog Ciara: Schiphol annuleert vluchten, storm nog op koers

Goedemiddag!

Inmiddels is code ORANJE van kracht voor het hele land. Storm Ciara heeft nog steeds geen plannen om af te zwakken. Ze ligt nu boven de Oceaan en trekt met 350 tot 400 km/u in de bovenlucht onze kant op. 

Ik verwacht dat er in de middag al zware windstoten optreden, maar het hoogtepunt vind waarschijnlijk in de (vroege) avond plaats. Dan passeert er ook een heftige buienlijn met kans op onweer en hagel, en dat is het moment waarop de zwaarste windstoten plaats vinden.

Aan de kust zo tussen 16.00 en 21.00, terwijl de piek in het binnenland tussen 18.00 en 23.00 wordt verwacht.

Ook daarna blijft het stevig doorwaaien en blijven windstoten van 75 tot 100 km/u mogelijk. Waarschijnlijk duurt dat zelfs tot maandag aan het einde van de middag.

De NS heeft vooralsnog slechts een paar kleine aanpassingen gedaan, maar ze blijven het nauwlettend volgen.

We houden jullie op de hoogte.

Update 17.36:  De KNVB heeft alle voetbalwedstrijden voor zondag in alle divisies afgelast. Dus geen bord op schoot morgenavond.  

Een link van het bericht vind je hier.  

Update 20.25:  Schiphol heeft inmiddels ruim 40 vluchten geannuleerd, maar vermoedelijk blijft het daar niet bij. Op de satellietbeelden is onze storm inmiddels al zichtbaar op de Oceaan. Ze zal nog verder uitdiepen. De windsnelheden worden in de laatste modellen nog steeds zo tussen de 120 en 140 km/u berekend. In de late avond lijkt vooral Limburg risico te lopen op zeer zware windstoten van 120 km/u. Morgen zullen we jullie de hele dag op de hoogte houden van de storm. Ik zit op post.  

Storm Ciara (Foto: satelliet)
Storm Ciara (Foto: satelliet)