Noodweer gooit BMX Supercross Australië overhoop, Kimmann geeft op

De heren en dames BMX'ers hebben de derde wedstrijd van de BMX Supercross, de World Cup in de BMX-racerij, niet normaal af kunnen werken. In het Australische Bathurst werd noodweer voorspeld en dat kwam er inderdaad aan.

De dag begon met de eerste kwalificatieronde voor de mannen en nadat die heats afgelopen waren kwam er een eerste hoosbui aan. Ondertussen waaide het ook al stevig, waardoor Niek Kimmann - winnaar van de eerste Supercrosswedstrijd dit seizoen en regereld Supercrosskampioen - in zijn heat besloot op te geven: "Het was te link", sprak hij duidelijk.

De Amerikaanse olympisch kampioen Connor Fields was in de eerste ronde de snelste van iedereen en die tijd werd gebruikt om de winnaar te bepalen, want van een reguliere knock-outfase kwam het niet. Joris Harmsen was op de zesde plek de beste Nederlander, de vrouwen kwamen zelfs helemaal niet in actie.

Zondag staan er ook weer wedstrijden op het programma, die lijken vooralsnog wel door te gaan. De voorrondes beginnen om 01.30 uur Nederlandse tijd, de knock-outfase gaat om 03.40 uur van start en alles is live te zien via het YouTube-kanaal van bmxlivetv.