FOK! Wat een weer: stilte voor de storm

In het noorden en oosten van het land zijn er wolkenvelden. Elders is er weinig bewolking, komt er nevel voor en plaatselijk ook een enkele mistbank. In gebieden waar geen bewolking aanwezig is ligt de minimumtemperatuur rond het vriespunt. Onder de bewolking is het niet kouder dan een graad of 4 a 5. Er staat een zwakke, langs de kust matige wind uit oost tot zuidoost.

Vanochtend trekt de bewolking in het noorden geleidelijk noordwaarts weg en wordt het overal zonnig. De maxima lopen uiteen van 7°C in het uiterste noorden tot lokaal 10°C in het zuiden. Er staat een matige, langs de kust en op het IJsselmeer later mogelijk vrij krachtige zuidoostenwind. In de avond draait de wind naar zuid en neemt in het Waddengebied toe naar krachtig, 6 Bft.

In de nacht naar zaterdag raakt het van het zuidwesten uit overal bewolkt, maar blijft het op de meeste plaatsen nog droog. De minima liggen tussen 1°C in het oosten en noordoosten en 5°C in het uiterste zuidwesten. Er staat een matige, aan zee en op het IJsselmeer vrij krachtige zuidenwind. In het Waddengebied is de wind krachtig, 6 Bft.

Zaterdagochtend wordt de bewolking in het westen dikker en tegen het einde van de ochtend valt daar regen. Dit gebied met regen beweegt oostwaarts en verlaat halverwege de avond het oosten. Opklaringen breiden zich in de avond oostwaarts over het land uit. De maxima lopen uiteen van 8°C in het westen tot 12°C lokaal in het zuidoosten. De wind draait in de ochtend naar zuidwest en is matig, aan zee en op het IJsselmeer eerst nog vrij krachtig. In de avond neemt de wind langs de noordwestkust toe naar krachtig.

Zondag onstuimig en nat met vooral in de middag en avond zware tot zeer zware windstoten. Ook na het weekeinde wisselvallig met geregeld buien en kans op zware windstoten. Op zondag is het met een maximumtemperatuur van ca. 12°C nog erg zacht, na het weekeinde is het met maxima van ca. 7°C weer wat frisser.(Bron: KNMI)

Meer weer op FOK!

Een vriend van me in Berlijn zag dit mooie luchtje..
Een vriend van me in Berlijn zag dit mooie luchtje..

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht.