Trump vrijgesproken!

De kogel is door de kerk. De Amerikaanse Senaat heeft zoals verwacht met een meerderheid besloten dat het telefoontje van president Donald Trump aan de Oekraïnse president niet voldoende is om hem af te zetten. Zoals verwacht gingen de senatoren niet mee met de denkwijze van de leden van het Huis van Afgevaardigden.


Trump kan tevreden zijn (Foto: Sarah Silbiger/Getty Images)

Trump was trots. Donderdag hield hij tijdens het National Prayer Breakfast twee kranten omhoog waar met grote letters 'Acquitted!' (vrijgesproken!) op stond. Een beetje pesterig, want op slechts enkele meters zat de zure Nancy Pelosi, die de afzetprocedure van Trump inleidde.

Trump pakte eerst een krant van USA Today en liet deze zien aan het publiek. Hij legde het toen neer en pakte een exemplaar van de Washington Post die een vergelijkbare kop had. Later sprak hij het publiek toe en nam nog een paar niet-zo-subtiele sneren naar Pelosi.

"Ik hou niet van mensen die hun geloof gebruiken als rechtvaardiging om te doen waarvan ze weten dat het verkeerd is, noch hou ik van mensen die zeggen 'Ik bid voor je' als je weet dat dat niet zo is," zei hij. Pelosi had tijdens het impeachmentproces publiekelijk gezegd dat zij en mede-Democraten gebeden hadden voor de president.

Na het Mueller-rapport, waarin Trump vrijgesproken werd van enig samenwerking met de Russen tijdens de verkiezingen in 2016, is nu ook zijn tweede grote proces door de Democraten uitgedoofd.

"Dit maakt Trump de meest vrijgesproken president in de geschiedenis!" zo vertelde een bron binnen de Republikeinse partij. "Mueller sprak hem vrij in het Ruslandonderzoek, de senaat sprak hem vrij in het Oekraïne-onderzoek.  Dat is een dubbele vrijspraak, wat hem de meest vrijgesproken president in de geschiedenis maakt."